‘Op een Aga kun je niet wokken!’ hoor je wel eens. Nou ja, eigenlijk hoor je dat dan vooral van mensen die geen Aga hebben. Aga-bezitters wokken immers gewoon op hun Aga. Dat gaat ook prima, mits ze een goede wok gebruiken. De enige wok die echt goed werkt is de wok van meerlagenmateriaal van Demeyere. Dat is geen goedkope wok, maar hij werkt – door de snel geleidende aluminium tussenlaag en de platte bodem – uitstekend op de hete plaat. Het is wel zo dat je op een traditionele Aga meestal maar één portie goed kunt wokken, daarna zakt de hitte van de hete plaat terug en dan ben je niet echt meer aan het wokken, maar aan het bakken.

Iets anders werkt het met het wokken op de Dual Control en de Total Control (en op andere cookers die uitschakelbare kookplaten hebben). Deze cookers hebben een verwarmingselement onder de kookplaten dat ervoor zorgt dat de temperatuur op de plaat niet of nauwelijks terugzakt door gebruik. Ook bij intensief gebruik blijven de platen van de DC en de TC op temperatuur. De temperatuur van de kookplaten is bij deze systemen echter net wat lager dan de plaattemperatuur van de traditionele Aga. De kookplaten van de Total en Dual Control (en ook de latere systemen met uitschakelbare kookplaten) zijn daarom niet heet genoeg om op de traditionele manier met een echte wok te kunnen wokken. Maar gelukkig is daar een goede oplossing voor. Als je namelijk een pan gebruikt waarvan de bodem een grotere oppervlakte heeft dan de bodem van een wok, dan heb je een groter raakvlak met de hete plaat, dus ook meer hitteoverdracht, waardoor je toch kunt wokken. De pan moet wel over hoge randen beschikken, want je moet wel flink om kunnen scheppen.

Er is een pan die aan deze eisen voldoet: de braad- en sudderpan van Demeyere. Eigenlijk is het een broertje van de wok die goed werkt: hij is namelijk van hetzelfde meerlagenmateriaal gemaakt. Deze sudderpan heeft een bodem die groot genoeg is om voor voldoende warmteoverdracht te zorgen, en is ook hoog genoeg om goed te kunnen roerbakken zonder dat het voedsel over de rand van de pan vliegt.

De sudderpan van Demeyere is prettig in het gebruik en ook geschikt voor mensen die niet zwaar kunnen tillen. Deze pan hoeft voor gebruik alleen maar een paar minuten op de hete plaat verwarmd te worden. De pan kan op meerdere warmtebronnen gebruikt worden zonder gevaar voor kromtrekken, dus ook handig als je een Aga met een module hebt. De sudderpan  van Demeyere is multifunctioneel en onverslijtbaar en is verkrijgbaar in een kleine maat van 24 cm en een grote van 28 cm. Behalve om te wokken kun je deze pan ook gebruiken om te koken, te bakken, te sudderen, sauzen te maken en voor alles wat je nog meer kunt bedenken. Doordat de pan uit één stuk meerlagenmateriaal bestaat, kan hij alle kookklussen aan.