Echte Aga-enthousiastelingen maken zoveel mogelijk gebruik van de warmte van de Aga. Een goede manier om de warmte van de cooker tussen de maaltijden door en ’s nachts optimaal te gebruiken is door de was op de Aga te drogen. Scheelt ook gelijk weer de kosten van een droger …

Bij de traditionele Aga kan de natte was op de deksels of de warmhoudplaat gelegd worden of aan de stang worden gehangen om te drogen. Vouw de was rechtstreeks uit de wasmachine netjes op en strijk hem even plat met je handen. Leg dan op de Aga en de was wordt gestreken terwijl hij droogt! Vooral heel handig voor kleinere dingen zoals keukendoeken, vaatdoekjes, t-shirtjes e.d. Je kunt zelfs stapeltjes maken en die na een paar uur gewoon ondersteboven draaien zodat het wat gelijkmatiger droogt.

Bij de overige Aga-modellen kan de was beter niet op de deksel gedroogd worden. Je kunt wel gebruik maken van de stang van de Aga, of van de houten wasrekjes die je bij Cooker at Home kunt kopen. Kleine dingetjes kun je gemakkelijk aan de cookhook drogen. Je voorkomt daarmee gelijk dat ze tijdens het drogen per ongeluk op de grond belanden.

Er zijn twee modellen wasrekjes, beide zijn van hout.

  • Het voorzetrekje klem je aan de stang van de Aga en het rek komt daarmee aan de voorzijde van de Aga te staan. Je kunt het recht zetten of schuin, afhankelijk van het wasgoed dat je eraan hangt. Op deze manier houd je de kookplaten vrij, dus handig als je tussendoor een ketel water voor thee wilt koken.
  • Het andere rekje is een A-model: een rekje dat je boven op de Aga zet. Het staat met de voorzijde stevig op de stang van de Aga, dus het kan er niet af glijden. Met dit rekje houd je de voorzijde van de Aga vrij, dus als je weinig loopruimte hebt, is dit een fijn rek.

Veel was? Je kunt de rekjes ook tegelijkertijd bij de Aga kwijt. Welke methode of rekje je ook kiest; je was droogt razendsnel bij de warmte van de Aga!