Heb je familie of vrienden die een open haard hebben, dan zijn ze vast blij met deze geurige dennenappels waarmee je razendsnel de open haard, houtkachel of vuurkorf aansteekt.

Zelf vuurstarters maken

Zoek mooie dennenappels in het bos en laat ze achter op de Aga drogen totdat ze mooi open staan en kurkdroog zijn. Als je dat handig vindt kun je een touwtje of ijzerdraadje aan de dennenappels maken, gewoon door het vast te draaien tussen de schubben van de dennenappel.

Smelt restjes kaars in een oude maatbeker of in een schoon conservenblik in de warmhoudoven. Voeg desgewenst wat druppeltjes etherische olie aan het gesmolten vet toe. Doop er de dennenappels in en laat ze op een krantje drogen. Om ze in het vet te dopen kun je een tangetje of keukentang gebruiken of je houdt de dennenappel vast met het touwtje of ijzerdraadje dat je erom gewikkeld hebt.

Je kunt de dennenappels helemaal onderdompelen, maar tot de helft in het vet gedompeld zien ze er ook heel leuk uit. De laag wordt dikker als je de dennenappels meermalen in het kaarsenvet doopt. Laat ze tussendoor dan steeds goed drogen.

Niet alleen handig, ook nog mooi om te zien!

De vuurstarters zijn niet alleen handig; in een leuk mandje zien ze er ook nog eens geweldig decoratief uit.