Walnoottarteletjes

Walnoten en ahornsiroop, a match made in heaven …
Voor het deeg:
50 gram walnoten
50 gram Mon Chou
50 gram boter
25 gram rietsuiker
100 gram bloem
½ theelepel zout
Voor de walnotenvulling:
125 gram walnoten
1 eidooier
4 eetlepels ahornsiroop
75 gram rietsuiker

Kookinstructies

Maal de walnoten voor het deeg fijn in de foodprocessor. Doe de Mon Chou, de boter, de suiker, de bloem en het zout erbij en zet de machine aan tot het deeg licht bij elkaar begint te klonteren. Neem het deeg uit de kom van de keukenmachine, verpak het in plasticfolie en leg het een halfuur in de koelkast.

Leg de walnoten op een met Bake-O-Glide bekleed bakplaatje en rooster ze 7 minuten op het rooster op de bodem van de braadoven, of rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur, tot ze beginnen te geuren. Breek de walnoten in stukjes. Roer de eidooier los met de ahornsiroop en de suiker. Roer de walnotenstukjes erdoor.

Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 3 mm dikte. Steek er 24 cirkeltjes uit met een rond uitstekertje van 5½-6 cm ø. Met de cirkeltjes bekleed je de holtes van een licht ingevette minitaartjesplaat (een bakblik met 24 ondiepe holtes, ook wel florentinervorm genoemd). Je kunt ook een minimuffinvorm gebruiken. Verdeel de walnotenvulling over de deegbodempjes, maar maak ze niet te vol, want als de vulling er tijdens het bakken overheen loopt, plakken de tartelettes aan de vorm vast.

Bak 12 à 15 minuten op de bodem van de braadoven of 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C (heteluchtoven: 170 °C). Laat een paar minuten uitharden en leg de tarteletjes dan op een rooster om verder af te koelen.

Tip:  Het uitstekertje dat je gebruikt om de tarteletjes uit te steken zit in een uitstekersetje met veertien gladde ringen, oplopend in maat van ± 2 t/m 11 cm. Met een uitstekersetje heb je altijd de juiste maat uitsteker in huis.

Zie ook het videorecept Walnoottarteletjes

Binnenkort weer leverbaar