Voorgerecht met groene asperges, gerookte zalm en mierikswortel
groene asperges |
---|
gerookte ham |
mierikswortelsaus |
crème fraîche |
citroenmayonaise |
bieslook en/of dille |
Kookinstructies
Groene asperges zijn hard. Leg ze daarom ruim 1 uur in koud water zodat ze malser worden. Groene asperges hoeven niet geschild te worden, alleen gewassen. De asperges op de lengte van het bord snijden.
Voor ieder persoon 3 groene asperges blancheren in water met wat zout en een klein schepje suiker. Goed laten afkoelen. Per portie 3 asperges in een plakje gerookte zalm rollen. 1 of 2 eetlepels mierikswortel losroeren met wat crème fraiche en eventueel wat citroenmayonaise. Even proeven of het niet te scherp van smaak is.
Op een mooi bordje het rolletje asperges/zalm leggen met daarnaast een lepeltje mierikswortel. Een sprietje bieslook op de zalm leggen en een klein toefje dille.
Tip: Als er geen groene asperges zijn kun je ook mooie frisse peultjes gebruiken.
Inzender: Ans ten Haaf