Visgratin (4-6 personen)
Vulling: |
---|
350 gram witte vis (zonder graat) |
200 gram zalm |
200 gram gerookte schelvis of gerookte heilbot |
100 gram scampi’s |
6 St-Jacobs-schelpen |
200 gram diepvrieserwtjes |
zout en peper |
1 blokje Knorr tuinkruidenbouillon |
Saus: |
---|
60 gram boter |
60 gram bloem |
700 ml melk |
zout en peper |
gehakte peterselie |
Bovenste laag: |
---|
aardappelpuree |
Kookinstructies
Snijd de vis in stukken van ongeveer 1 cm en doe ze in een grote ovenschaal. Verdeel de scampi’s, St-Jacobs-schelpen en de erwtjes over de vis.
Maak een roux met de boter en de bloem, en voeg de melk toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg het bouillonblokje toe.
Breng al roerend aan de kook en roer de peterselie erdoor.
Giet de saus over de vis en meng alles een beetje zodat de saus goed verdeeld is. Verdeel de aardappelpuree erover (desgewenst met een spuitzak). Zet 30 minuten op het rooster op de braadovenvloer.
Inzender: Kristof Willems