Visgratin (4-6 personen)

Vulling:
350 gram witte vis (zonder graat)
200 gram zalm
200 gram gerookte schelvis of gerookte heilbot
100 gram scampi’s
6 St-Jacobs-schelpen
200 gram diepvrieserwtjes
zout en peper
1 blokje Knorr tuinkruidenbouillon
Saus:
60 gram boter
60 gram bloem
700 ml melk
zout en peper
gehakte peterselie
Bovenste laag:
aardappelpuree

Kookinstructies

Snijd de vis in stukken van ongeveer 1 cm en doe ze in een grote ovenschaal. Verdeel de scampi’s, St-Jacobs-schelpen en de erwtjes over de vis.

Maak een roux met de boter en de bloem, en voeg de melk toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg het bouillonblokje toe.
Breng al roerend aan de kook en roer de peterselie erdoor.

Giet de saus over de vis en meng alles een beetje zodat de saus goed verdeeld is. Verdeel de aardappelpuree erover (desgewenst met een spuitzak). Zet 30 minuten op het rooster op de braadovenvloer.

Inzender: Kristof Willems