Vijgen met mozzarella en rauwe ham uit de oven
4 verse vijgen |
---|
half bolletje (buffel)mozzarella |
4 plakjes Parmaham |
3 eetlepels olijfolie |
1 eetlepel balsamicoazijn |
zout en peper |
Kookinstructies
Week de CedarWood OvenPlank 1 uur in water.
Snijd de vijgen van bovenaf kruislings in, bijna tot de bodem. Vouw een beetje open. Snijd de mozzarella in vier stukken en stop deze in de vijg. Wikkel de rauwe ham om de vijg.
Leg de vijgen op de geweekte CedarWood OvenPlank. Bak de vijgen 10 minuten op het rooster op de braadovenvloer tot de ham knapperig is en de kaas begint te lopen. Maak een vinaigrette van de olijfolie, balsamicoazijn en zout en peper.
Inzender: Emilie van de Woerd
Foto: Saskia Schepers
€ 34.00
Vanaf € 8.95