Truffels

Van een overgebleven bekertje slagroom maakte ik deze overheerlijke truffels. Heb je een Aga, dan heb je eigenlijk nauwelijks werk aan het maken van truffels. De Aga doet het werk voor je en je hoeft alleen nog maar balletjes te rollen.
225 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
180 ml slagroom
25 gram boter
1 eetlepel cognac of Grand Marnier
wat cacaopoeder (of kokos, kaneel, gemalen nootjes etc.)

Kookinstructies

Doe de chocolade, slagroom en boter in een schaaltje en zet dit achter de hete plaat. Als de chocolade gesmolten is, roer je het mengsel goed door elkaar totdat het een egale bruine massa is. Roer dan de cognac of de Grand Marnier erdoor. Zet de schaal een nachtje in de koelkast.

Neem met een theelepel een kleine hoeveelheid chocolade uit de schaal en rol er tussen je handpalmen een balletje van. Zeef de cacao boven een klein schaaltje en leg er een truffel in. Wals het bakje wat heen en weer zodat de truffel aan alle kanten mat de cacao bedekt is. Bewaar de truffels in een doosje in de koelkast.