Tiramisu met kwark en kokos

500 gram volle kwark
¼ liter slagroom
3 eetlepels suiker
½ blik kokosmelk
1 pak lange vingers (175 gram)
8 eetlepels kokoslikeur
2 eetlepels geraspte kokos

Kookinstructies

Voorbereiden: (kan een dag van te voren): Klop met een mixer kwark, slagroom, suiker en kokosmelk lobbig. Verdeel 8 eetlepels van dit mengsel over een vierkante schaal van 20 x 20 cm.
Leg de helft van de lange vingers strak naast elkaar erop. Besprenkel met 4 eetlepels likeur.
Bedek met de helft van het overgebleven kwarkmengsel. Leg de rest van de lange vingers erop, besprenkel met de rest van de likeur en verdeel daarna de rest van het kwarkmengsel erover. Laat minimaal 6 uur in de koelkast opstijven. Een hele nacht kan ook.

Bereiden: Verwarm een koekenpan 5 minuten voor in de braadoven. Zet hem daarna op de sudderplaat en rooster de gedroogde kokos in de droge koekenpan totdat hij lichtbruin is (blijven omscheppen!). Druk met een glas of een uitsteker 4 gelijke rondjes in het kwarkmengsel en steek deze rondjes met een scherp mes verder tot op de bodem uit. Zet de kwarkrondjes met een spatel op een bordje en bestrooi met de geraspte kokos.

Tip: Mocht je dit toetje voor een grote groep maken: drie keer deze hoeveelheid (voor 12 personen) past precies in de grote Aga-braadslede