Spruitjes met hazelnoten uit de oven

Een heerlijk winters groentegerecht met een volle, romige smaak. De hazelnoten geven er een lekkere bite aan. De spruitjes hoeven niet eerst voorgekookt te worden, maar garen in de saus, dus deze schotel heb je in no-time in de oven staan.
500 gram kleine spruitjes, schoongemaakt
1 dl slagroom
paar druppels tabasco of een beetje sambal
2 teentjes knoflook uit de pers
½ theelepel zout
blaadjes van 1 takje tijm
¾ theelepel sumak
1 theelepel versgeperst citroensap
25 gram geraspte belegen of oude kaas
10versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie en wat extra om in te vetten
60 gram hazelnoten, grofgehakt
60 gram geraspte belegen of oude kaas

Kookinstructies

Meng de slagroom, tabasco, geperste knoflook, zout, sumak, citroensap en de 25 gram kaas goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat.

Vet een ovenschaal (± 15 x 20 cm) met olijfolie in. Snijd de spruitjes erboven in vieren. Er vallen dan wat blaadjes vanaf, maar die kunnen er gewoon bij. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over de spruitjes en schep alles goed om zodat de spruitjes met wat olie bedekt zijn.

Giet de roomsaus die je gemaakt hebt over de spruitjes. Bestrooi met de grofgehakte hazelnoten. Verdeel ten slotte de 60 gram geraspte kaas erover.

Zet de schaal ongeveer 25 minuten boven in de braadoven of in een voorverwarmde oven van 220 °C.

Aanbieding!
 59.00  45.00