Spruitjes, maar dan pittig

1 kilo spruitjes, schoongemaakt
600 gram aardappelen, geschild
250 gram champignons, in schijfjes
2 grote uien, gesnipperd
2 Madame Jeanettes
250 gram gerookt spek, in dobbelsteentjes
2 theelepels garam masala
1/8 blok santen
1 deciliter melk
beetje olie
zout

Kookinstructies

Kook de spruitjes tot ze bijna gaar zijn (8 minuten in kokend water op de hete plaat). Kook ook de aardappels bijna gaar (op de normale Aga-manier, maar slechts 20 minuten) Als je er met een vork in prikt moeten de aardappels en de spruitjes nog een beetje weerstand geven.

Snijd de Madame Jeanette fijn (door de pittigheid niet daarna in neus, ogen of andere lichaamsopeningen zitten, maar dat doe je sowieso niet in de keuken!) Was je handen na het snijden goed of gebruik bij het fijnsnijden een vork, dat scheelt eventuele narigheid. Bak het spek zachtjes in een pan met de olie op de sudderplaat. Voeg daar de ui, champignons, de Madame Jeanette en de garam masala aan toe en fruit alles door en door. Voeg er de santen aan toe, laat die smelten en giet de melk erbij. Meng de spekjes etc. met de spruiten en de aardappelen en breng eventueel op smaak met wat zout. Warm nog 20 minuten door beneden in de braadoven.

Inzender: Werner Waterval