Soepstengels

250 gram meel (patentbloem)
1 zakje droge gist
½ theelepel zout
½ theelepel suiker
1 dl lauw water
3 eetlepels olijfolie

Kookinstructies

Maak een papje van de droge gist met het lauwe water en laat dit even staan. Maak een kuiltje in het meel en giet hier het gistmengsel in. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed er een mooi deegje van. Laat dit in een kom onder plasticfolie ongeveer een uur staan.

Rol het deeg uit op een met meel bestoven aanrecht tot een lap van ongeveer 5 mm dikte. Snijd er reepjes uit van ongeveer 2 centimeter breed en rol de reepjes uit tot een rolletje van ± 30 cm lang. Leg de rolletjes op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat, bestrijk ze met wat melk en strooi er eventueel zeezout of gedroogde kruiden over.

Bak de soepstengels ± 20 minuten in de braadoven op de tweede richel van boven en daarna nog ± 5 minuten op de bodem van de braadoven. Laat de stengels op een rooster afkoelen.
Lekker bij een kopje soep of omwikkeld met een plakje Italiaanse ham.

Inzender: Esther Beuzekom