Soep van courgettes met knoflook en kerrie

2 grote of 4 kleine courgettes
2 grote uien
3 teentjes knoflook
helft van 1 prei (alleen het wit )
scheutje olijfolie
½ koffielepel kerrie
3 aardappelen
2 liter water
5 blokjes kippenbouillon
scheutje room ter afwerking

Kookinstructies

Was en snijd de courgettes, met schil en zaadlijst, in stukken evenals de uien, look en de prei. Stoof de groenten aan in olijfolie, op de sudderplaat, en laat 5 minuutjes sudderen. Strooi de kerrie over de groenten en meng alles goed. Bevochtig met water en voeg er de bouillonblokjes aan toe. Doe er de geschilde en in stukken gesneden aardappelen bij. Laat aan de kook komen op de hete kookplaat van de Aga en plaats dan de kookpan 1 uur in de sudderoven. Pureer de soep en werk je af met een scheutje room.

Inzender: Kristof Willems 

Binnenkort weer leverbaar