Sobanoedels met koriander-avocadopesto

Hoezo is een Aga niet geschikt om even snel een gezonde, lekkere maaltijd te bereiden! Deze maaltijd staat binnen tien minuten op tafel en is nog heerlijk ook! Zet ’s ochtends een pan water voor je pasta in de kookoven en als je ’s avonds aan het eten wilt beginnen, kookt het water gelijk zodra je de pan op de hete plaat zet. Noedels erin en als deze na zes minuten gaar zijn, heb je de pesto ondertussen al gemaakt!
400 gram sobanoedels (zie Tip)
2 kleine avocado’s, goed rijp
3 bosuitjes
1 eetlepel limoensap, vers geperst
2 eetlepels crème fraîche
enkele druppels tabasco
1 korianderplant
zout en peper naar smaak

Kookinstructies

Neem de pan met heet water uit de kookoven en breng deze met zout naar smaak op de hete plaat aan de kook. Geen pan water in de kookoven gezet? Dan gewoon een pan met water aan de kook brengen. Doe de noedels erin en kook ze ongeveer 6 minuten op de hete plaat of een minuutje langer in de kookoven. Haal de noedels tijdens het koken wel een keer met twee vorken wat uit elkaar, want ze hebben de neiging aan elkaar te plakken.

Maak ondertussen de pesto. Halveer en ontpit de avocado’s. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in de foodprocessor. Voeg het witte gedeelte van de bosuitjes, 1 eetlepel limoensap, de crème fraîche en wat druppels tabasco eraan toe en breng op smaak met zout en peper. Knip de korianderplant net boven de aarde af en voeg het groen ook aan de kom van de foodprocessor toe. Houd van de koriander wel een paar blaadjes achter voor de garnering. Schakel de foodprocessor kort in totdat je een gladde saus hebt. Proef nog een keer en breng eventueel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper, tabasco en/of limoensap.

Giet de sobanoedels af, maar laat ongeveer 2 eetlepels van het kookvocht in de pan achter. Schep de pesto erdoor.

Serveer met een frisse (en eveneens supersnelle) tomatensalade: meng 1 eetlepel wijnazijn met 3 eetlepels olijfolie en een lepeltje mosterd. Breng op smaak met zout en peper en knip er een paar takjes peterselie en bieslook boven. Schep gehalveerde kerstomaatjes door de dressing.

Tip:  Sobanoedels worden ook wel boekweitnoedels genoemd. Het is een glutenvrije pastasoort met een lekkere volle smaak. Je vindt sobanoedels soms in de supermarkt, maar zijn ze daar niet verkrijgbaar, dan heeft de natuurwinkel ze zeker. Kun je ze niet vinden, dan zijn volkorennoedels of volkoren spaghetti een goed alternatief.