Saucijzensaus met groene kool
2 eetlepels zonnebloemolie |
---|
1 grote ui, in halve ringen |
400-500 gram saucijzen |
30 gram pijnboompitjes |
½ theelepel kardemompoeder |
1 theelepel djinten |
200 gram groene kool, in fijne reepjes |
2 dl slagroom |
peper en zout |
Kookinstructies
Verhit de olie in een voorverwarmde pan op de sudderplaat en fruit de ui totdat hij glazig is.
Druk het worstvlees uit de saucijzen en rul het gehakt met een vork. Voeg de pijnboompitten, de kardemom, de djinten en de groene kool toe en bak het al omscheppend 5 minuten totdat de kool zacht is.
Sluit de pan en zet 10 minuten in de kookoven. Roer op de sudderplaat de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met aardappelpuree.
€ 199.00