Salade met rivierkreeftjes, mosselen en garnalen
2 sinaasappels |
---|
1 eetlepel witte-wijnazijn |
1 theelepel Franse mosterd |
3 eetlepels olijfolie |
peper en zout |
snufje gemberpoeder |
100 gram garnalen |
100 gram rivierkreeftjes |
100 gram gekookte mosselen |
½ krop ijsbergsla, in dunne reepjes |
1 lente-uitje in zeer dunne ringetjes |
Kookinstructies
Rasp de schil van een van de sinaasappels. Schil de sinaasappels dik af zodat er geen wit meer op zit. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.
Meng het sinaasappelsap met de azijn, de mosterd en sinaasappelrasp en voeg al kloppende de olie toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en gemberpoeder. Schep de garnalen, rivierkreeftjes en mosselen met de helft van de saus en de sinaasappelpartjes om.
Verdeel de sla over een brede platte schaal en besprenkel dit met de rest van de dressing.
Verdeel de zeediertjes en de sinaasappelpartjes er losjes over. Garneer met de ringetjes lente-ui.
Vanaf € 79.00