Rabarber-aardbeienjam
500 gram rabarber |
---|
500 gram aardbeien |
1 vanillestokje |
1 pak geleisuiker speciaal |
1 kaneelstokje |
sap van 1 citroen |
Schone jampotten |
---|
Kookinstructies
Was de potten en zet ze met deksels los ernaast in de kookoven.
Was de rabarber en snijd ze in kleine stukjes. Was de aardbeien en snijd ze door midden of in vieren. Meng de rabarberstukjes en de stukjes aardbeien in een ruime pan met de geleisuiker, merg van het vanillestokje, het kaneelstokje en het sap van de citroen. Schep goed om en laat het zo 1 uur staan.
Zet de pan op de plaat en breng aan de kook. Als het goed borrelt nog een minuut door koken en van de plaat halen (bij gewone geleisuiker 4 minuten). Een pot uit de kookoven halen en vullen tot net onder de rand. Het deksel uit de oven erop schroeven en op zijn kop wegzetten. Vul zo pot voor pot.
Dit is heerlijk frisse jam die ik graag gebruik als vulling voor taarten.
Inzender: Esther Beuzekom