Popcorn

Voor mij is het niks, die tempexbrokjes, maar kinderen zijn er dol op!
2 afgestreken eetlepels pofmaïs
om te garneren: Zwitserse strooikaas, (kruiden)zout of poedersuiker

Kookinstructies

Leg een velletje Bake-O-Glide op de sudderplaat. Strooi daarop de maïs en sluit de deksel. Het poffen duurt 7 à 8 minuten. Open de deksel niet als je nog plofjes hoort, want dan schieten de korrels als mitrailleurkogels door de keuken. Zie je na het openen van de deksel nog ongeplopte maïs, sluit de deksel dan nog even: de popcorn die al klaar is, kun je gewoon laten liggen, want die verbrandt niet snel. Doe de popcorn in een schaaltje en strooi er Zwitserse strooikaas, (kruiden)zout of poedersuiker over.

Wil je meer maïs tegelijk poffen, plaats dan een voorverwarmde gietijzeren pan op de sudderplaat. Strooi een enkele laag maïskorrels op de bodem en sluit de pan. De popcorn is klaar als je de maïs niet meer hoort ploffen. Het ligt een beetje aan de soort pan die je gebruikt of je op de sudderplaat of op de hete plaat moet poffen. Komt de maïs op de sudderplaat niet tot ontploffing, verplaats de pan dan naar de hete plaat.

Tip:  Maak je popcorn met kinderen, gebruik dan een pan met een glazen deksel. Extra leuk!

Tip:  Voor pofmaïs wordt maïs van een speciale variëteit gebruikt, want niet alle gedroogde maïskorrels zijn geschikt voor popcorn. De droge korrels van de speciale pofmaïs bevatten van binnen veel vocht. Als de korrels verhit worden ontstaat er stoom in de korrel; de korrels worden dan als het ware opgeblazen. Ze ploffen open en keren binnenstebuiten.

Zie ook het videorecept Popcorn

 11.95