Olijfoliecrackers van Ottolenghi

250 gram bloem, plus extra om te bestuiven
1 theelepel bakpoeder
115 ml water
25 ml olijfolie, plus wat extra om te bestrijken
1 theelepel paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel zwarte peper
½ theelepel zout
grof zeezout om te bestrooien

Kookinstructies

Meng alle ingrediënten behalve het zeezout met het water in een kom tot een zacht deeg. Dit kan met de hand of met de deeghaak in de KitchenAid. Kneed het deeg tot het stevig van consistentie is en laat het afgedekt met plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten.

Bestuif het aanrecht met bloem en rol balletjes deeg van ongeveer 15 gram (walnootgrootte) flinterdun uit met een deegroller. Bestuif ze royaal met bloem. Je kunt ze ook met het pastahulpstuk voor de KitchenAid uitrollen. Ik rol ze meestal uit tot stand 6.

Leg de deeglapjes op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat. Bestrijk ze royaal met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Bak ze op de bovenste stand in de braadoven in 6 à 8 minuten knapperig en goudbruin. Let op dat ze niet te bruin worden. Je kunt er voor de verandering ook eens 1½ theelepel gedroogde rozemarijn doorkneden. Lekker bij de soep, met hummus of een tapenade.

Inzender: Esther Beuzekom, naar een recept van Ottolenghi

Binnenkort weer leverbaar