Mediterrane groentetaart met filodeeg

1 courgette, in blokken
1 aubergine, in blokken
2 rode paprika’s, in grove stukken
1 groene paprika, in grove stukken
1 gele paprika, in grove stukken
1 ui, in grove stukken
1 vleestomaat, zonder vocht, in blokken
½ rood pepertje, gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
takje rozemarijn, in stukjes van 5 cm geknipt
2 takjes tijm, in stukjes van 5 cm geknipt
zout
8 velletjes filodeeg
olie om te bestrijken
15 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd

Kookinstructies

Schep de groenten in de braadslede om met het pepertje, de olijfolie, de kruiden en het zout. Hang de braadslede 45 minuten boven in de braadoven.

Bestrijk de velletjes filodeeg met olie en leg ze overlappend, een beetje slordig, in een ingevette springvorm van 22 cm ø. Het deeg mag over de rand van de vorm hangen.

Meng de geroosterde groenten met de olijven en vul de filodeegbak ermee. Vouw de overhangende flappen deeg over de taart. Zet de taart 20 minuten boven in de braadoven. Kijk er af en toe naar, want filodeeg kan snel verbranden. Als de taart te donker dreigt te worden, dan verplaatsen naar de bakoven of onder in de braadoven zetten met de koude plaat erboven.