Lemonade

In warme zomers wordt er heel wat koude frisdrank weggewerkt. Lekker hoor, zo’n koud drankje, maar eigenlijk zijn de drankjes meestal iets te zoet en bevatten ze te veel kleurstoffen, smaakmiddelen, en suiker of kunstmatige zoetmiddelen. Wat de verpakking je ook wil laten geloven, in de meeste gevallen is limonade niet veel meer dan water, zoetigheid en wat toegevoegde chemische kleurtjes en smaakjes. Lemonade, de oorspronkelijke vorm van onze limonade, is snel zelf gemaakt, smaakt lekker, is een heerlijke dorstlesser en je weet wat erin gaat, namelijk niets meer dan water, citroen en suiker. Dus niet alleen lekker fris, maar ook nog eens een stuk gezonder.
1 deel versgeperst citroensap
1 deel suikersiroop (zie Tip)
5 delen water (kan ook bubbelwater zijn)
om te serveren: ijsblokjes, schijfjes citroen, blaadjes munt

Kookinstructies

Pers de citroenen uit en verwijder de pitjes. Je kunt zelf kiezen of je wat van de citroenpulp aan de limonade wilt toevoegen. Doe het citroensap in een kan en voeg de afgekoelde suikerstroop en het water toe. Roer door, proef en voeg eventueel meer citroensap, suikerstroop of water toe.
Laat de lemonade in de koelkast goed koud worden. Serveer met ijsblokjes, schijfjes citroen en eventueel muntblaadjes.

Wil je de lemonade zoeter, gebruik dan sinaasappels in plaats van citroenen. Voor een aromatische smaak gebruik je (gedeeltelijk) limoensap.

Tip:  Suikerstroop: los 500 gram suiker op in ½ liter water in een pan op de sudderplaat. Kook twee minuten zacht door. Laat afkoelen en bewaar in een fles in de koelkast. De suikerstroop is heel lang houdbaar.

Binnenkort weer leverbaar
 3.95