Lasagne met zalm

2 preien
boter
paprikapoeder
peper en zout
nootmuskaat
500 gram zalmhaasje
2 pakjes gerookte zalm
5 dl melk, room of een combinatie hiervan
wat maïzena
1 blokje Knorr groentebouillon
lasagnevellen
gemalen kaas

Kookinstructies

Snijd de groene delen van de preien en snijd de prei in kleine stukjes. Stoof de prei aan in boter en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder. Voeg de room / melk toe samen met het bouillonblokje en bind de saus wat met aangemaakte maïzena. Pas op: het mag niet teveel gebonden zijn want de lasagnevellen nemen ook nog vocht op.

Pocheer de zalm 10 minuutjes in wat water met weinig zout en peper. Schep de preisaus op de bodem van een ovenschotel en verdeel de in stukjes verbrokkelde zalm over de preisaus. Doe hierop een laagje gerookte zalm en dan een laagje lasagnevellen. Zo bouw je verder op. Bovenaan een laag saus en daarop de gemalen kaas.

Zet de schotel 20 minuten in een oven van 160 °C of midden in de bakoven. Als je hem op voorhand maakt en hem in de koelkast zet, haal de schotel dan een uurtje van tevoren uit de koelkast en laat hem dan iets langer in de oven.

Inzender: Kristof Willems