Kruidige verse vijgen met mascarpone

Supertrots ben ik: eindelijk een paar verse vijgen uit de kas in mijn tuin, dus hier een toetje met verse vijgen. Het is heel gemakkelijk en je maakt het supersnel. Het recept is zo geschreven dat het voor één persoon is, maar kan natuurlijk heel gemakkelijk vermenigvuldigd worden.
2 verse vijgen
½ eetlepel bruine bastersuiker
¼ theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel mascarpone
1 theelepel oranjebloesemwater
1 eetlepel walnoten, in stukjes gebroken
1 bolletje roomijs om te serveren

Kookinstructies

Snijd het steeltje van de vijgen en snijd ze kruislings in, maar snijd ze niet door. Leg ze een half overlappend in een eenpersoons ovenschaaltje. Meng de basterdsuiker met de speculaaskruiden en bestrooi de vijgen ermee. Meng de mascarpone met het oranjebloesemwater en verdeel dit mengsel over de ‘harten’ van de vijgen. Bestrooi het geheel met de walnootstukjes.

Zet het schaaltje ongeveer 15 minuten boven in de braadoven van de Aga of in een oven van 225 °C. Als je een grill hebt, dan zijn ze in 5 minuten al goed. Serveer met een bolletje roomijs.

Tip 1:  Als je verse vijgen hebt, probeer dan ook eens het overheerlijke voorgerechtje uit het Aga Basiskookboek op bladzijde 72: Vijgen met gorgonzola. Ziet er heel chique en feestelijk uit, maar is verrassend gemakkelijk te maken.

Tip 2:  Natuurlijk het lekkerst met zelfgemaakt ijs. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat, kijk dan in Het Grote Aga Menuboek op bladzijde 278. Hier staat niet alleen hoe je roomijs maakt, maar ook variaties daarop. Bij het vijgendessert past bijvoorbeeld ook het kaneelijs, het notenijs, het amarettoijs of het koffielikeurijs. Deze vind je allemaal op bladzijde 280.

Zie ook het videorecept Kruidige verse vijgen met mascarpone

Vanaf  67.50
Aanbieding!
 12.95