Knoflook-kletskopjes

20 gram zachte boter
25 gram bloem
50 gram lichte basterdsuiker
1/2 – 3/4 theelepel kerrie
2 teentjes knoflook
snufje zout

Kookinstructies

Roer de boter met de suiker 3 min met de mixer. Zeef de bloem met een snufje zout en de kerrie erboven en meng het goed door elkaar. Roer er een lepel koud water en de uitgeperste knoflook door.
Schep halve theelepeltjes van het beslag ruim van elkaar op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat.
Bak ze boven in de bakoven ongeveer 8 à 10 min tot er gaatjes in de koekjes vallen. Laat ze even afkoelen en schep ze met een paletmes op een rooster.

Tip van de redactie: Het lijkt een vreemde combinatie: basterdsuiker, kerrie en knoflook. Maar echt, bij een glaasje wijn zijn ze heerlijk!
Nog een tip: Ook leuk om de kletskopjes af te laten koelen op een deegroller: ze krullen dan mooi!

Inzender: Nicole Wegmann
Foto: Saskia Schepers