Kippannetjes met paprika

Een heerlijke pure paprikasmaak! Afkomstig van de pimenton (gerookt paprikapoeder), de ajvar (paprikapasta) en natuurlijk de verse rode paprika.
400 gram kipfilet, in dunne repen
1 eetlepel olie
1/3 theelepel pimenton
1 sjalotje, gesnipperd
2 eetlepels ajvar
versgemalen zout en peper
1 rode paprika in dunne reepjes
4 takjes tijm

Kookinstructies

Doe de reepjes kipfilet in een schaal. Meng de olie en de pimenton erdoor. Voeg het gesnipperde sjalotje en de ajvar toe. Maal er ruim zout en peper boven. Meng de reepjes paprika erdoor.

Verdeel over vier ovenvaste schaaltjes en leg in elk schaaltje een takje tijm.
Dek de schaaltjes af met een deksel of met aluminiumfolie.
Zet 20 minuten op het rooster op de braadovenvloer.

Lekker met pilavrijst (bladzijde 175, Aga basiskookboek) en groene groenten.

Tip:  Pimenton, gerookt paprikapoeder, geeft gerechten meer pit dan gewoon paprikapoeder. Pimenton wordt gemaakt door een speciaal soort peperachtige paprika’s zo’n twee weken boven een vuur van eikenhout te roken, waardoor het karakteristieke rokerige aroma ontstaat. Daarna worden ze langzaam vermalen tot een fijn paprikapoeder. Pimenton is verkrijgbaar in de varianten mild, medium en pittig. Kies voor dit gerecht de soort die je het meeste aan staat. Gebruik pimenton altijd met mate, want de rokerige smaak overheerst al gauw.

Tip:  Ajvar is een dikke saus/pasta die hoofdzakelijk bestaat uit rode paprika, maar er worden ook aubergine, knoflook, zout, olie en specerijen toegevoegd. Ajvar komt oorspronkelijk uit Macedonië en is heel populair op de Balkan. Deze paprikapasta kun je op brood eten, bij gegrild of geroosterd vlees, of als onderdeel van een salade. Ajvar is verkrijgbaar bij de Turkse en Marokkaanse winkel en tegenwoordig ook vaak in de supermarkt.

Zie ook het videorecept Kippannetjes met paprika.

Binnenkort weer leverbaar