Kipfilet met pizzaiola, kruidenricotta en pasta (4 personen)
Pesto: |
---|
40 gram Parmezaanse kaas |
30 gram pijnboompitten |
30 gram basilicum |
½ teentje knoflook |
scheut olijfolie |
scheut citroensap |
peper en zout |
Gevulde kipfilets: |
---|
4 borstfilets |
8 plakken gerookt spek |
1 flinke eetlepel verse pesto |
3 eetlepels ricotta |
scheutje olijfolie |
peper en zout |
Pizzaiola: |
---|
1 flinke ui |
3 teentjes knoflook |
1 halve rode peper |
1 bakje kerstomaatjes |
1 blik tomatenblokjes (400 gram) |
2 eetlepels kappertjes |
2 dl bouillon |
een scheut olijfolie |
wat takjes bladpeterselie |
wat takjes oregano |
peper en zout |
Kookinstructies
Pesto: Doe alle ingrediënten in de blender; pijnboompitjes, stukjes parmezaan, knoflook en basilicum. Schenk zoveel olijfolie bij de mix en meng op volle roeren tot een gladde pesto. Voeg een beetje sap van de citroen toe en breng de pesto op smaak met peper en zout.
Gevulde kipfilets: Doe de ricotta in een schaaltje met de pesto en roer tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Maak de kipfilets schoon en snijd ze open zodat je een kippenlapje krijgt. Schep op elke opengeklapte kippenborst een laagje ricottavulling, niet te veel. Vouw de filets dicht en omwikkel ze met de plakken spek. Steek het vast met een prikker. Zet ze een poosje in de koelkast om wat op te stijven.
Pizzaiola: Snipper de ui zeer fijn. Verhit een scheut olijfolie in een voorverwarmde pan op de sudderplaat en stoof de ui glazig. Laat de ui even garen; het mag niet kleuren. Pel de knoflook en hak in stukjes. Snijd de halve peper met zaadjes in flinterdunne stukjes. Doe de knoflook en peper ook in de pan. Snijd de kerstomaatjes door en doe deze ook in de pan met een flinke snuif oregano (gedroogd). Snijd de kappertjes wat kleiner en laat ze ook even meestoven. Schenk de tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng even aan de kook. Zet, als het kookt, een half uur in de kookoven (langer mag ook, het wordt er alleen maar lekkerder van).
Neem de kipfilet uit de koelkast en braad in een voorverwarmde braadpan in een scheut olijfolie rondom mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal 15 à 20 minuten op het rooster op de bodem van de braadoven.
Haal intussen de pan met water uit de kookoven en breng aan de kook, kook hier de verse pasta in gaar. Hak ondertussen wat verse peterselie en oregano, kijk of je saus goed is van dikte, laat anders nog even wat inkoken.
Rol de pasta op een prikvork en leg het op een voorverwarmd bord. Schep er pizzaiola over, leg er de kipfilet bij en werk af met de versgehakte kruiden en eventueel nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas.
Een eenvoudig, maar heerlijk pastarecept. Eet Smakelijk!
Inzender: Esther Beuzekom