Kerstbroodschoteltje

Een leuke manier om je restjes kerstbrood op te maken! Dit broodschoteltje smaakt heerlijk als nagerecht bij een winterse soep, maar is ook heel geschikt als lunch na een winterse boswandeling.
400 à 450 gram kerstbrood
3 appels
50 gram amandelen
50 gram rozijnen
1 dl ahornsiroop
2,5 dl amandel(melk)
4 eieren
kaneel
rasp van ½ citroen

Kookinstructies

Snijd het kerstbrood in blokken van 2 à 2,5 cm. Schil de appels, verdeel ze in 8 partjes en snijd elk partje in 3 of 4 blokjes.
Hak de amandelen grof.

Vet een lage ovenschaal in met wat boter. Doe de blokjes kerstbrood, de appelstukjes, de gehakte amandelen en de rozijnen in de ingevette ovenschaal en meng goed.

Doe de ahornsiroop in een kom samen met de (amandel)melk, de eieren, de geraspte schil van een 1/2 citroen en een flinke snuf kaneel. Klop met een garde tot een glad mengsel. Giet dit over het broodmengsel.

Bak ongeveer 35 minuten op het rooster op de bodem van de braadoven
Bestrooi desgewenst voor het serveren met wat poedersuiker of kaneelsuiker.

Tip:  Voor een broodschoteltje kun je het beste oud brood gebruiken; dat behoudt zijn vorm na het bakken wat beter. Is je kerstbrood nog te vers, dan kun je de broodblokjes het best een paar uur laten liggen voordat je ze verwerkt of je doet ze kort in de Aga-kookoven.

Vanaf  6.95