Kalfsblanket

1 kg kalfsfricassé
1 prei
1 ui
2 wortelen
water
zout en peper
1 blokje vleesbouillon
1 bakje champignons
300 ml room
roux of maïzena

Kookinstructies

Doe het vlees in een ruime kookpan en voeg de in grote stukken gesneden prei, ui, en wortelen toe.
Breng met water aan de kook. Breng op smaak met peper en zout en verwijder eventueel het schuim dat ontstaat. Laat 1½ uur koken in de kookoven. Haal het vlees uit de bouillon en giet door een zeef. Vang het vocht op.

Neem ½ liter bouillon en voeg daar de in stukken gesneden champignons aan toe. Laat 10 minuutjes garen op de bodem van de braadoven. Voeg nu de room en het blokje vleesbouillon toe. Dik de saus in met roux of maïzena. Leg nu de stukken vlees terug in de saus, je kunt ook de groentjes aan de saus toevoegen. Lekker met aardappelkroketjes of puree.

Inzender: Kristof Willems

Vanaf  28.00
Vanaf  21.75