Kaassoufflé
2 eetlepels paneermeel |
---|
4 eieren |
50 gram boter |
50 gram bloem |
4 dl melk |
250 gram geraspte kaas (bijv. oude kaas of gruyère) |
peper |
2 theelepels Worcestershiresaus |
Kookinstructies
Vet een souffléschaal van 2 liter in en bestrooi hem met paneermeel. Splits de eieren boven twee kommen. Smelt op de sudderplaat de boter in een pan. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot een gebonden saus. Roer de kaas erdoor en laat hem smelten. Roer van de plaat af de eidooiers erdoor en breng op smaak brengen met peper en Worcestershiresaus.
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig met een pannenlikker door de kaassaus. Vul de souffléschaal met de dikke kaassaus tot niet meer dan ¾ van de hoogte. Zet de schaal 25 à 30 minuten op het rooster op de bodem van de braadoven. Bij een normale oven mag tijdens het bakken van een soufflé de ovendeur niet geopend worden. Bij de Aga kan dit geen kwaad, omdat de temperatuur in de oven niet zakt als er een deurtje open gaat.