Griekse ovenschotel
400 gram lamsgehakt of half lamsgehakt/half rundergehakt |
---|
50 gram paneermeel |
1 ei |
1 kleine ui, gesnipperd |
2 eetlepels fijngesneden verse munt |
zout en peper |
2 courgettes in stukken |
---|
250 gram cherrytomaatjes |
3 rode uien, in parten |
25 zwarte olijven, ontpit |
2 eetlepels olijfolie |
ruim versgemalen zout en peper |
75 gram Griekse feta, verkruimeld |
---|
handje muntblaadjes, in kleine stukjes gescheurd |
Kookinstructies
Kneed het gehakt, de paneermeel, het ei, de gesnipperd ui, de munt, en ruim zout en peper goed door elkaar. Draai er balletjes van ter walnootgrootte. Doe ze op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat samen met de courgettes, de tomaatjes, de uienparten en de olijven. Maal er ruim zout en peper boven en schep alles met de olijfolie om zodat de ingrediënten allemaal met een laagje olie bedekt zijn. Schuif de schaal 45 minuten boven in de braadoven. Bestrooi met de feta en met de muntblaadjes.
Lekker met rijst, pasta of orzo
Tip: De gehaktballetjes blijven door het vocht van de groenten vrij licht van kleur. Wil je ze liever wat bruiner, dan zet je de gehaktballetjes eerst 5 à 10 minuten in de ingevette ovenschaal boven in de braadoven, en daarna voeg je pas de rest van de ingrediënten toe.
Zie ook het videorecept Griekse ovenschotel