Gevulde portobello’s op de rookplank

Portobello’s kunnen met van alles en nog wat gevuld worden. In dit geval vullen we de paddenstoelen met een kaasmengsel. Experimenteer gerust met alle kazen die je maar lekker vind, want de meeste soorten kaas combineren goed met de smaak van de portobello’s. Varieer bijvoorbeeld eens met camembert of mon chou. Dit recept is een voorgerecht of vegetarisch bijgerecht voor twee personen.
2 portobello’s
100 gram blauwschimmelkaas
100 gram Boursin
1 gele paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
20 gram pijnboompitten, geroosterd
peper
olie om te bestrijken
wat reepjes paprika
verse peterselie, fijngehakt

Kookinstructies

Laat de ovenplank een uur in water weken. Voor twee portobello’s heb je aan een kleine ovenplank genoeg; voor vier personen (het dubbele recept) heb je een grote plank nodig.

Hol de portobello’s uit: het steeltje snijd je er voorzichtig met een mesje uit en de rest schraap je met een theelepeltje weg. Meng in een schaal de kazen, de paprikablokjes, de knoflook en de pijnboompitten.Maal er peper naar smaak boven en voeg desgewenst zout toe (bij blauwschimmelkaas zal dat meestal niet nodig zijn, maar bij andere kazen heb je waarschijnlijk wel wat zout nodig). Wil je een gladde vulling, dan pureer je het mengsel. Je kunt het ook gewoon grof laten als je dat mooier of lekkerder vindt.

Droog de ovenplank af. Bestrijk de portobello’s aan de buitenzijde met olie en vul met het kaasmengsel. Decoreer met wat reepjes paprika. Leg de gevulde portobello’s op de ovenplank en zet de ovenplank 20 à 25 minuten op het rooster op de braadovenvloer. Wordt de vulling iets te snel bruin, schuif dan de koude plaat erboven.

Bestrooi met wat verse, gehakte peterselie. Lekker met een groene salade en gebakken rijst (Aga basiskookboek, bladzijde 175).

Zie ook het videorecept: Gevulde portobello’s.

Vanaf  32.00
 5.95