Gevulde kiprolletjes

Als je dunne lapjes vlees belegt met een vulling en daarna oprolt, trekt de smaak van de vulling lekker door het vlees tijdens het bakken. Hier een heel gemakkelijk en snel recept van gevulde kipfilet met pesto en pijnboompitten.
2 kipfilets
zout en peper
4 eetlepels pesto, liefst zelfgemaakt (zie Tip 4)
20 gram pijnboompitten
enkele blaadjes basilicum
2 eetlepels olijfolie
15 gram boter
wat reepjes basilicum om te garneren

Kookinstructies

Rooster de pijnboompitten in een voorverwarmde koekenpan in ½ theelepel zonnebloemolie op de sudderplaat lichtbruin. Door de olie kleuren de pitten iets gelijkmatiger. Laat ze op een velletje keukenpapier afkoelen.

Snijd de kipfilets met een scherp mes horizontaal doormidden, zodat vier dunne plakken kipfilet ontstaan. Leg een plak kipfilet tussen twee vellen plasticfolie en sla deze met de platte kant van een vleeshamer – of als je die niet hebt een steelpan – zo dun mogelijk, maar let op dat je niet door het vlees heen slaat. Je hebt nu vier kipschnitzels. Als de kipfilets door het pletten veel ‘uitstulpingen’ hebben gekregen, dan kun je ze wat bijsnijden.

Bestrooi de dunne plakken kip aan de bovenzijde met zout en peper en bestrijk ze daarna met 1 eetlepel pesto per kipfilet. Verdeel de pijnboompitten erover en leg er overdwars een rijtje basilicumblaadjes op. Rol de kipfilets op en steek ze met een of twee prikkers vast (zie Tip 1).

Verwarm 2 eetlepels olie in een voorverwarmde koekenpan op de hete plaat of op hoog vuur en smelt daar de boter in. Bak de rolletjes in 4 à 5 minuten rondom gaar. Sluit de pan en zet die 10 minuten in de kookoven of laat de rolletjes op het allerlaagste vuur even doorgaren.

Je kunt de gevulde kipfilets op verschillende manieren serveren. Je kunt ze natuurlijk rechtstreeks uit de pan op een (voorverwarmde) schaal leggen en bestrooien met wat reepjes basilicum. Mooier is om de kipfilet schuin door te snijden en met de aangesneden kant naar boven te serveren.

Tip 1:  Je kunt de kiprolletjes vaststeken met gewone houten cocktailprikkers, maar deze bakken altijd ontzettend vast in het vlees. Rolladepinnetjes van ijzer zijn na het bakken altijd gemakkelijk uit het vlees te verwijderen en ze zijn bovendien een stuk langer.

Tip 2:  Heb je geen zin om je op kipfilets uit te leven met een vleeshamer, dan kun je ook kipschnitzels kopen.

Tip 3:  De kipfilets kun je ook met iets anders vullen, bijvoorbeeld plakjes mozzarella, plakjes rauwe ham, rode pesto, tapenade enz.

Zie ook het videorecept Gevulde kiprolletjes

Vanaf  119.00