Gestoomde visballetjes
Een origineel en pittig borrelhapje dat er ook nog eens leuk uitziet, maar ze kunnen ook goed als hoofdmaaltijd met rijst en gewokte groente. De balletjes zijn helemaal van tevoren te bereiden en hoeven voor het serveren alleen nog maar tien minuten gestoomd te worden. Voor dit gerecht heb je een foodprocessor nodig, en een stoompan/stoommand of wok met stoominzet.150 gram garnalen |
---|
150 gram surimisticks |
150 gram pangasiusfilet |
2 theelepels groene currypasta |
handje koriander |
1 eetlepel Thaise chilisaus |
½ eetlepel limoensap, versgeperst |
zout naar smaak |
om te serveren: |
---|
lange cocktailprikkers / bamboeprikkers |
Thaise saus |
korianderblaadjes |
Kookinstructies
Mix de garnalen, surimisticks, pangasiusfilet, groene currypasta, koriander, Thaise saus, limoensap en wat zout in de foodprocessor. Vorm er met de hand kleine balletjes van.
Zet een stoompan of wok met stoominzet met een laagje water op de hete plaat. je kunt ook een stoommandje gebruiken.
Leg de visballetjes op het roostertje, sluit de pan en stoom de balletjes in tien minuten gaar.
Steek per persoon twee balletjes aan een prikker en serveer met wat Thaise chilisaus en enkele blaadjes koriander.
Tip: gebruik in plaats van pangasiusfilet gerust een andere witvis.
Zie ook het videorecept Gestoomde visballetjes