Gekonfijte meloesuitjes

Meloesuitjes zijn hele kleine ronde uitjes, het soort waarvan ook zilveruitjes en Amsterdamse uien worden gemaakt. Eigenlijk is het een gewoon uitje, maar dan een stuk kleiner. Ze zijn verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer of bij de groothandel. Mocht je er niet aan kunnen komen, kies dan de kleinste ‘gewone’ uien die je kunt vinden.
500 gram meloesuitjes
50 gram boter
3 eetlepels bruine basterdsuiker
3 eetlepels crema balsamico
3 eetlepels water

Kookinstructies

Snijd een klein schijfje van de onder- en bovenkant van de uitjes en pel ze. Smelt de boter in een pan op de hete plaat of op halfhoog vuur en roer de basterdsuiker erdoor. Bak de uitjes een minuut of vijf.

Meng de crema balsamico met het water en voeg dat aan de uitjes toe. Breng het geheel aan de kook. Zet de afgedekte pan minimaal een uur in de kookoven. Langer mag ook.

De meloesuitjes zijn helemaal voor te bereiden. Vlak voor het diner kunnen ze weer opgewarmd worden zonder dat de smaak achteruit gaat.

Tip: Crema balsamico is een geconcentreerde, crèmeachtige saus op basis van balsamicoazijn. De crema is mooi evenwichtig zuur en zoet tegelijk.

Zie ook het videorecept Gekonfijte meloesuitjes

Aanbieding!
Vanaf  19.00