Gehaktballen van De Librije

Het recept zingt al een tijdje rond op internet, dus ik heb ze ook maar eens gemaakt: de gehaktballen van De Librije. Het recept is een beetje aangepast en omgezet voor de Aga.
500 gram rundergehakt
2½ eetlepel grove mosterd
2½ eetlepel ketjap manis
1 theelepel cayennepeper (kleine maatlepel van 5 ml)
100 gram paneermeel
1 theelepel zout
2 eieren
1 potje runderfond
50 gram boter

Kookinstructies

Kneed alles door elkaar (behalve de fond en de boter) en rol er vijf ballen van. Zet ze een half uurtje in de koelkast. Verwarm ondertussen een braadpan voor in de braadoven. Smelt een klont boter in de braadpan op de hete plaat en bak de ballen rondom bruin. Voeg 1 potje runderfond toe, breng aan de kook en zet de pan 45 minuten op de bodem van de bakoven (braadoven moet ook lukken).

Vanaf  1.50