Eierkoeken
2 eieren |
---|
2 ons suiker |
½ kopje melk (1¼ dl) |
½ eetlepel ammoniumbicarbonaat |
215 gram bloem |
Kookinstructies
Suiker en eieren schuimig kloppen. Melk warm maken, op de ammoniumbicarbonaat gieten, goed glad roeren. Dit mengsel bij het eierschuimbeslag doen. Gezeefde bloem weer door dit mengsel scheppen. Beslag 4 uur laten rusten. 2 eetlepels van het beslag op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat leggen met tussenruimte, want ze rijzen flink. 10-15 min bakken op de onderste richel van de braadoven. Voorzichtig de deur van de oven open doen, want er komt een flinke ammoniawalm uit.
Tip: Je kunt de eierkoeken ook vullen met slagroom en bestrooien met poedersuiker
Tip van de redactie: Ammoniumbicarbonaat of bakammonium is een rijsmiddel. Het is verkrijgbaar bij de molenaars die bij het molenaarsgilde zijn aangesloten (www.molenaardsgilde.nl);
Inzender: Esther Beuzekom