Eierkoeken

2 eieren
2 ons suiker
½ kopje melk (1¼ dl)
½ eetlepel ammoniumbicarbonaat
215 gram bloem

Kookinstructies

Suiker en eieren schuimig kloppen. Melk warm maken, op de ammoniumbicarbonaat gieten, goed glad roeren. Dit mengsel bij het eierschuimbeslag doen. Gezeefde bloem weer door dit mengsel scheppen. Beslag 4 uur laten rusten. 2 eetlepels van het beslag op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat leggen met tussenruimte, want ze rijzen flink. 10-15 min bakken op de onderste richel van de braadoven. Voorzichtig de deur van de oven open doen, want er komt een flinke ammoniawalm uit.

Tip:  Je kunt de eierkoeken ook vullen met slagroom en bestrooien met poedersuiker

Tip van de redactie:  Ammoniumbicarbonaat of bakammonium is een rijsmiddel. Het is verkrijgbaar bij de molenaars die bij het molenaarsgilde zijn aangesloten (www.molenaardsgilde.nl);

Inzender: Esther Beuzekom