Mosterdsoep
75 gram bacon, in plakjes |
---|
100 gram magere gerookte spekblokjes |
35 gram boter |
1 ui |
60 gram bloem |
1/2 liter volle melk, of deels melk / deels room |
1/2 liter water |
1 kruidenbouillonblokje |
4 eetlepels grove mosterd, bijvoorbeeld Maille |
1 dunne prei of 2 lente-uitjes |
Kookinstructies
Bekleed een bakplaat met Bake-O-Glide en leg de bacon erop. Bak dit kort uit boven in de braadoven tot het lekker knapperig is. Als je genoeg tijd hebt, kun je de bacon ook in een crispy-mandje in de kookoven drogen: hij wordt dan nog knapperiger.
Snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en voeg het gerookte spek toe. Zodra het spek licht gekleurd is voeg je de ui toe. Zorg dat de ui niet verbrandt en voeg dan de bloem toe. Geef de bloem de tijd om te garen, zonder dat het verkleurt. Voeg dan al roerend de melk en het water toe. Voeg het bouillonblokje, versgemalen peper en mosterd toe.
Snijd de prei of de lente-ui in ragfijne schuine plakjes en verkruimel de uitgebakken bacon. Schenk de soep in een bord of kom en garneer met de prei en bacon.