Doesburgse Mosterdsoep

100 gram bacon, in plakjes
100 gram magere gerookte spekblokjes
40 gram boter
1 ui
50 gram bloem
1/2 liter melk
1/2 liter water
2 bouillonblokjes
3 eetlepels Doesburgse mosterd
1 dunne prei

Kookinstructies

Bekleed een braadslede met Bake-O-Glide en leg de bacon erin. Bak dit kort uit boven in de braadoven tot het lekker knapperig is. Snipper de ui.

Smelt de boter in een soeppan en voeg de spek toe. Zodra het spek licht gekleurd is de ui toevoegen. Zorg dat de ui niet verbrandt en voeg dan de bloem toe. Verzet eventueel de pan naar de rechterplaat. Geef de bloem de tijd om te garen, zonder dat het verkleurt. Voeg dan al roerend de melk en het water toe. Voeg de bouillonblokjes, peper en mosterd toe.

Roer het geheel glad en pureer het eventueel met de staafmixer of blender. Snijd de prei ragfijn en verkruimel de uitgebakken bacon. Schenk de soep in een bord of kom en garneer met de prei en bacon.

Inzender: Mick Stomp

Vanaf  132.00
Vanaf  219.00