Digestive-biscuitjes
100 gram volkorenmeel |
---|
100 gram havermout |
1 theelepel bakpoeder |
50 gram bruine suiker |
100 gram gezouten roomboter |
2 eetlepels melk |
Kookinstructies
Maal het volkorenmeel en de havermout in de keukenmachine fijn. Roer de boter met de melen en de melk met de bruine suiker door elkaar en kneed hier een deegje van. Wikkel het in plasticfolie en leg het een kwartiertje in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrechtblad uit tot ongeveer 3 mm, steek hier met een vorm biscuitjes uit en leg ze op de bakplaat met Bake-O-Glide. Ik heb er met een stempeltje DIGESTIVE in gedrukt, en met een vorkje wat gaatjes rondom geprikt.
Schuif het bakblik op de bovenste richel van de bakoven en bak ze ongeveer 20 minuten. Keer halverwege de baktijd de bakplaat een keer om. Laat de bisuitjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een goed sluitende koektrommel. Bij ons is de trommel meestal snel leeg!
Inzender: Esther Beuzekom
Foto: Saskia Schepers