Croissant-dessert

Croissantjes over van het zondagse ontbijt? Als croissantje even blijven liggen, zijn ze niet echt smakelijk meer, maar dan zijn ze juist wel heel geschikt voor deze variatie op de broodpudding. Dit warme nagerecht is heel geschikt als dessert na een winterse kop soep, maar kan ook goed als een lekker warm lunchgerechtje.
4 croissants
275 ml melk
75 boter
2 eieren
3 eetlepels kokosbloesemsuiker
3 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel vanille-extract
½ theelepel speculaaskruiden
125 gram gedroogd fruit (bijvoorbeeld rozijnen, cranberry’s, abrikozen o.i.d; grotere stukken wat kleiner gesneden )

Kookinstructies

Verwarm de melk samen met de boter in een pannetje op de sudderplaat totdat de boter gesmolten is. Mix ondertussen de eieren, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, vanille-extract en speculaaskruiden luchtig en schuimig. Voeg al kloppend het melk-botermengsel toe en mix door tot een egaal mengsel. Scheur de croissants in grove stukken en doe ze samen met het gedroogde fruit bij het beslag. Schep goed om tot de croissants goed bedekt zijn. Doe het croissantmengsel in een ingevette bakvorm. Leg het ovenrooster op de bodem van de braadoven en bak de ovenschotel daar in 25 minuten gaar en goudbruin of zet de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C (heteluchtoven 180 °C).

Tip:  Dit gerechtje kun je natuurlijk ook heel goed maken met overgebleven sneetjes kerst- of paasbrood. Voeg dan wat minder gedroogd fruit aan het beslag toe.

Vanaf  11.25
 71.00