Citrus-yoghurtijs

Dit weekend belooft het schitterend weer te worden. Dus tijd voor ijs, en dan natuurlijk een lekker fris-zomers citrusfruitijsje. Dit is een heel gemakkelijk ijssoort om te maken: een kwestie van mengen, in de ijsmachine gooien en klaar is-ie!
1 roze grapefruit
2 sinaasappels
1 limoen
200 gram Griekse yoghurt
1 dl slagroom
250 gram rijststroop (zie Tip)
1 eetlepel Grand Marnier

Kookinstructies

Pers de grapefruit, sinaasappels en limoen uit en giet het sap in een maatbeker. Samen moet het ongeveer 3 dl sap zijn. Giet er 1 deciliter slagroom bij. Zet de maatbeker op een keukenweegschaal en voeg 200 gram Griekse yoghurt en 250 gram rijststroop toe. Giet er ten slotte nog een eetlepel Grand Marnier bij. Eten er kinderen mee, laat de likeur dan gewoon weg. Klop alles met een garde goed door elkaar.

Giet het mengsel in een ijsmachine. Als je een zelfvriezende ijsmachine gebruikt, heb je na ongeveer 40 minuten mooi stevig ijs. Heb je een ijsmachine waarvan je de kom van tevoren moet bevriezen, dan duurt het wat langer en het ijs blijft iets zachter, tenzij je het nog even in de diepvries zet. Heb je geen ijsmachine, zet het mengsel dan in een diepvriesdoos in de vriezer en roer het elke 10 minuten goed om met een vork.

Tip:  Rijststroop koop je bij de natuurwinkel. Het is gezonder dan suiker, maar ook wat minder zoet. Desgewenst kun je de rijststroop door suikerstroop vervangen. Je hebt dan minder nodig: ongeveer 1½ dl. Suikerstroop maak je door gelijke delen suiker en water even op te koken op de sudderplaat.

Vanaf  34.95