Chocolade-walnootkoekjes

Op het pakje baking soda van Arms & Hammer staat een recept voor koekjes, uiteraard met baking soda gemaakt. Een lekker, luchtig koekje, maar een beetje lastig te maken omdat alle gewichtsaanduidingen er in de Amerikaanse cupmaten op staan. Ik heb het recept vernederlandst en ook een beetje aangepast en het is een erg lekker koekje geworden. Let wel op, want dit zijn Amerikaanse hoeveelheden; je weet dat Amerikanen niet van kleine porties houden, dus dit is genoeg voor vier bakplaten!
340 gram bloem
1 theelepel baking soda
1 theelepel zout
225 gram zachte boter
175 gram suiker
175 gram bruine suiker
1 theelepel puur vanille-extract
2 eieren
200 gram chocolade, klein gehakt
200 gram walnoten, klein gehakt

Kookinstructies

Zeef de bloem samen met de baking soda en het zout. Mix de boter, suiker, bruine suiker en vanille-extract tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop ze even mee. Voeg de bloem geleidelijk toe en klop ook die door het mengsel. Roer als laatste de chocolade en de nootjes erdoor.

Leg hoopjes beslag ter grootte van een walnoot op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat, steeds met aardig wat tussenruimte, want ze lopen nog uit (ik gebruik daarvoor een klein model ijsknijper, dat gaat sneller en gemakkelijker). Er passen ongeveer 20 koekjes op de plaat.

Bak ongeveer 10 minuten op het rooster op de bodem van de braadoven of in een voorverwarmde oven van 190 °C (heteluchtoven 170 °C). Halverwege de baktijd de bakplaat keren.

Laat de koekjes op een rooster afkoelen en bewaar ze in een goed sluitende trommel.

Binnenkort weer leverbaar
 42.00