Chicken and leek pie (pastei met kip en prei)

Heel lekker en alles is perfect van tevoren klaar te maken. Voor een pie-vorm van 26 cm.
Voor de vulling:
1,5 prei (of 2 als je een grotere vorm hebt)
2 teentjes knoflook
4 kipfilets (of 2 dubbele)
boter
1 soeplepel boter
1 soeplepel bloem
250 ml room
250 ml melk
1 blokje kippenbouillon
peper en zout
enkele blaadjes verse dragon
blaadjes van een klein takje tijm, fijngehakt
Voor het deeg:
Het recept uit het Aga basiskookboek voor het maken van deeg voor quiches:
150 bloem
75 g boter
halve theelepel zout
4 eetlepels water

Kookinstructies

Was de prei en snijd hem fijn. Laat de boter in een pan smelten en stoof hierin de prei. Voeg na een tijdje de in stukken gesneden kipfilet toe en bak even mee tot hij aan de buitenzijde gaar is. Breng op smaak met peper en zout, voeg de look en de fijngesneden kruiden toe. Zet opzij.

Maak nu de saus door eerst een roux te maken met de bloem en de boter en dan te bevochtigen met melk en room. Als je meer saus wilt of je hebt een grotere vorm dan maak je meer roux en neem je meer melk en room. De saus mag vrij dik zijn. Voeg het bouillonblokje toe en giet nu de saus over de prei en de kip. Meng goed en doe alles in de pie-vorm. Houd de randen vrij. Laat afkoelen.

Maak nu het deeg in een foodprocessor en laat het even rusten in de koelkast. Rol het deeg uit, enkele centimeters groter dan de vorm. Maak de rand wat nat met water en leg het deeg over de vorm en snijd het overtollige deeg weg. Maak een opening in het midden en bestrijk het deeg met wat eigeel dat losgeklopt is met wat water. Zet de pie 20 à 25 minuten op het rooster op de braadovenvloer. Serveer met aardappelpuree.

Inzender: Kristof Willems

 103.00
 29.99