Champignonsouffleetjes met pesto

boter om in te vetten
300 gram kastanjechampignons, heel klein gesneden
6 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid
1 eetlepel boter
2 eieren
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels pesto, zelfgemaakt of van de versafdeling
peper en zout
verse basilicum, klein gesneden

Kookinstructies

Voor 24 borrelhapjes.

Vet de 24 holtes van een minimuffinvorm in met wat gesmolten boter. Bak de kleingesneden (of met de foodprocessor gehakte) champignons in de boter in een pan op de hete plaat of op hoog vuur snel lichtbruin. Laat wat afkoelen.

Snijd elk plakje bladerdeeg in vier vierkantjes. Duw in elke holte van de minimuffinvorm een vierkantje bladerdeeg; de puntjes mogen erbovenuit steken.

Klop de eieren los met de slagroom en roer er daarna de pesto door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de champignons over de bladerdeegbakjes en giet het eimengsel erover.

Bak 25 à 30 minuten op de bodem van de braadoven of 25 minuten onder in een voorverwarmde oven van 200 °C
(heteluchtoven 180 °C), als het mogelijk is met extra bodemwarmte.

Garneer met wat verse basilicum en serveer warm.

 19.30
Vanaf  5.95