Canneloni met geitenkaas, parmaham en tomatencoulis

300 g verse geitenkaas of 200 g geitenkaas en 100 g mascarpone of ricotta
6 blaadjes basilicum
peper en zout
1 ei
1 eidooier
12 plakjes lasagne (vers, of kort gekookte gedroogde lasagnevellen)
12 plakjes parmaham
150 gram vers geraspte parmezaanse kaas
1 kg tomaten of tomaten uit blik
2 sjalotjes
tijm en laurier
2 teentjes knoflook
olijfolie
3 dl kippenbouillon

Kookinstructies

Meng de geitenkaas met de basilicum, peper, zout, ei en de eierdooier.

Leg de lasagnevellen open en beleg met de parmaham. Bestrijk met het geitenkaasmengsel en maak er rolletjes van. Schik ze in een ovenschotel.

Voor de tomatencoulis stoven we eerst de sjalot en de look aan in olijfolie. Voeg de in stukken gesneden gepelde tomaten toe en bevochtig met kippenbouillon. Breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuutjes inde kookoven sudderen.

Pureer de met de mixer en giet over de canneloni’s. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Zet 15 minuutjes boven in de braadoven. Serveer met vers gebakken foccacia.

Inzender: Kristof Willems