Borstplaat

Deze hoeveelheid is voldoende voor drie borstplaathartjes van verschillende groottes (zoals ze in een setje worden verkocht). Je kunt ook gewone uitstekertjes gebruiken, maar de kans is dan groot dat de borstplaat breekt als je deze uit het vormpje drukt. Echte borstplaatvormpjes springen open als je het sluitertje eraf haalt, zodat je de borstplaat ongeschonden uit het vormpje kunt halen.
200 gram witte basterdsuiker of poedersuiker
0,6 dl slagroom of koffieroom
15 gram boter

Kookinstructies

Leg een vel Bake-O-Glide op de aanrecht en leg daarop de ingevette vormpjes. Breng de suiker met de room op de sudderplaat in een goede sauspan aan de kook, niet te veel roeren. Laat het mengsel 10 minuten indikken; het mag niet te hard gaan, dan wordt het mengsel te donker. Roer af en toe. Roer van het vuur af de boter erdoor en eventuele smaakmakers of toevoegingen. Krachtig koudroeren totdat het over de bodem gaat krassen en het wat dikker wordt. Het moet zo dik zijn dat het nog goed schenkbaar is, maar niet zo dun dat het onder de vorm uit loopt.

Schenk het suikermengsel in de vormpjes. De vormpjes moeten ongeveer halfvol zijn. Na een paar minuten, als de borstplaat hard genoeg is, zet je de vorm rechtop op zijn kant zetten (dat is als er witte vliesjes op komen) zodat ook de onderkant kan drogen.

Je kunt de borstplaat verschillende smaakjes / kleurtjes geven. Voeg dan gelijk met de boter een van de volgende smaakmakers toe:
• 2 theelepels cacao
• 2 theelepels koffiepoeder
* 1 theelepel vanille
• 1 eetlepel gembersap en 1 fijngesneden gemberbolletje
• 1 eetlepel fijngehakte noten
• 3 druppels rumessence
• voor een kleurtje: 1 eetlepel limonadesiroop

Vanaf  12.85