Biscuitjes

1 ei
1 eetlepel (15ml) melk
100 gram (Zeeuwse) bloem
100 gram arrowroot of maizena
50 gram gezouten roomboter
100 gram poedersuiker
¼ theelepel bakpoeder

Kookinstructies

Klop het ei los met de melk. Kneed een deegje van de bloem, de maïzena, de boter, de poedersuiker, de bakpoeder en het losgeklopt ei; het wordt een beetje een stopverfachtig deegje. Wikkel het deeg in plasticfolie en bewaar een kwartiertje in de koelkast.

Rol je het deeg uit tot ± 4 mm, op een met bloem bestoven aanrechtblad. Steek de biscuitjes uit met de Keks-uitsteker (uitsteker met verwisselbare lettertjes) en leg ze voorzichtig op een met Bake-O-Glide beklede bakplaat. Je kunt ze ook dunner uitrollen en een ander vormpje gebruiken, dan moet je de hier genoemde baktijd wel verkorten waarschijnlijk. Druk er desgewenst een tekst in met de bijbehorende lettertjes.

Bak ze 20 minuten op de bovenste richel van de bakoven en keer ze halverwege de baktijd; ze blijven vrij bleek. Ik schuif ze daarna nog ± 5 min op de onderste richel van de braadoven om ze een licht kleurtje te geven. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een goed sluitende pot of koektrommel. Ze zijn lekker bros en breken makkelijk.

Tip:  Arrowroot is een bindmiddel. Het is te koop in reform- en natuurvoedingswinkels en is wat duurder dan maïzena.

Inzender: Esther Beuzekom
Foto: Saskia Schepers

Vanaf  39.00
Vanaf  5.50