Aardbeien-rabarbermoes met Griekse yoghurt
De laatste rabarber moet nu uit de tuin, want na eind juni gaat rabarber meer oxaalzuur aanmaken en dan wordt de rabarber minder gezond. Dus geniet nog een laatste keer van deze overheerlijke groente. Nog geen rabarber in de tuin? Plant dan alvast voor volgend jaar een stekje van de frambozenrabarber in je tuin; die is wat minder zuur dan de gewone rabarber. Bovendien is rabarber, met zijn prachtige grote bladeren, gewoon een mooie plant om te zien, zelfs in de bloemenborder. En je kunt er zó veel lekkere gerechtjes mee maken. De zure rabarber combineert goed met zoete aardbeien en iets romigs, dus vanavond staat voor de laatste keer dit seizoen de aardbeien-rabarbermoes met Griekse yoghurt op het menu.500 gram rabarberstelen |
---|
300 gram aardbeien |
sap en rasp van 1 sinaasappel |
50 gram suiker |
500 gram Griekse yoghurt |
enkele aardbeien om te garneren |
Kookinstructies
Trek met een schilmesje de vezelige draden van de buitenkant van de rabarber. Snijd de rabarber in stukjes van 2 à 3 cm en spoel ze af. Spoel de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en halveer ze. Rasp de schil van een sinaasappel met een fijne citrusrasp en pers de sinaasappel daarna uit.
Doe het sinaasappelsap in de pan met de suiker en roer op de sudderplaat totdat de suiker opgelost is. Voeg de rabarber, de aardbeien en de sinaasappelrasp toe en breng op de hete plaat of op redelijk hoog vuur aan de kook. Zet de pan 10 minuten in de kookoven of op laag vuur. Voeg de aardbeien toe, breng weer tot aan de kook, en zet de pan dan nogmaals 10 minuten in de kookoven. Laat afkoelen.
Roer de Griekse yoghurt wat los. Maak in glazen schaaltjes of coupes om en om mooie laagjes Griekse yoghurt en aardbeienmoes. Garneer met wat plakjes aardbeien.