Een hele tijd was de zwarte GoHook (vroeger CookHook geheten) niet meer leverbaar. Her en der was hij nog wel verkrijgbaar in fluor-roze, neon-oranje en pijn-aan-de-ogen-doend-geel, maar dat soort kleurtjes wil je nou niet echt aan de stang van je Aga zien schitteren. Maar na twee jaar lang soebatten bij de Amerikaanse fabrikant is het eindelijk gelukt: de zwarte GoHook is weer in productie genomen. Natuurlijk hebben we gelijk een lading naar Nederland laten komen.

De GoHook past precies om de stang van de Aga. Je kunt deze flexibele siliconen haak op twee manieren gebruiken. Klem je hem met de magneetzijde om de stang, dan kun je de haak gebruiken om een keukendoek, ovenwanten of je mooiste pannenlappen aan de stang te hangen. Je zou er ook wasgoed aan kunnen hangen om te laten drogen.

Je kunt de GoHook echter ook andersom ophangen; dan klem je hem met het haakgedeelte om de stang. Voordat de GoHooks er waren, droogde ik de velletjes Bake-O-Glide altijd over de stang van de Aga, maar glad als ze zijn, lagen ze vaker op de grond dan dat ze lekker schoongewassen op de stang bleven liggen. Door ze tussen de magneetjes van de GoHook te klemmen, drogen ze snel en zeilen ze niet meer constant door de keuken.

Draag je de keukendoek graag bij je als je aan het koken bent? Clip de doek dan tussen de magneetjes van de GoHook en hang de haak aan de riemlus van je broek of aan de band van je schort. De haak is ook handig op te hangen aan tassen (bijvoorbeeld voor sleutels) en aan deur- en ladeknoppen.