De AGA

Het warme hart in huis

Koken op een Aga, het grote vriendelijke fornuis uit Engeland, is niet alleen een andere manier van koken, maar ook een andere manier van leven. De grote, gulle ovens waaruit je moeiteloos de heerlijkste gerechten tovert, de ontspannen manier van koken en de aangename atmosfeer in de keuken zorgen voor een ongeëvenaarde gezelligheid in de keuken. Niet voor niets wordt de Aga altijd ‘het warme hart in huis’ genoemd.

Gezond en ontspannen koken

Voedsel dat in de Aga wordt bereid, smaakt beter en is gezonder. Door de gelijkmatige warmte van de gietijzeren ovens schroeien gerechten snel dicht, verliezen geen onnodig vocht en behouden hun natuurlijke smaak, kleur en voedingswaarde. Voedsel dat in de kookoven wordt bereid, brandt niet aan en kan desgewenst langer in de oven blijven staan zonder dat het verpietert. Is een gerecht toch wat eerder klaar, dan houd je het gemakkelijk warm zonder dat het uitdroogt. Je hoeft dus niet meer te stressen om alle gerechten gelijktijdig gereed te hebben. Behalve een gezonde manier van koken is het dus ook een heel ontspannen manier om het eten te bereiden.

Eigentijdse Aga’s

Sinds de eerste Aga in 1922 op de markt werd gebracht, zijn er vele ontwikkelingen geweest. De traditionele Aga is opgevolgd door verschillende andere modellen die efficiënter met energie omgaan. De modellen die nu gangbaar zijn hoeven niet altijd meer altijd aan te staan zoals de oorspronkelijke Aga, maar ook op deze Aga’s kun je nog steeds zo ontspannen en heerlijk koken, en desgewenst ook nog genieten van de prettige omgevingswarmte.

Stijlvol en tijdloos

Ook al zijn de huidige Aga-modellen nu aangepast aan de eisen van deze tijd, wat onveranderd is gebleven, is de stijlvolle en tijdloze vormgeving van dit prachtige gietijzeren fornuis.

AGA Series

De traditionele Aga
Aga R7-serie
Aga eR7-serie
Aga R3
Aga eR3-serie
De Aga Module
De Aga 60
De Aga Era
Aga Masterchef