Op een Aga koken is niet moeilijker dan koken op een normaal fornuis, maar er zijn een aantal handigheidjes, trucjes en weetjes die je moet kennen als je de Aga optimaal wilt leren gebruiken. Als je net een Aga hebt, of er binnenkort één krijgt, dan weet je misschien nog niet goed hoe en waar te beginnen. Een basiscursus helpt je dan op weg. Ook als je al wat langer een Aga hebt, maar het gevoel hebt dat je méér uit de Aga zou kunnen halen, is de basiscursus geschikt voor je.

Ben je nog aan het oriënteren op een cooker? Kom dan gewoon een dagje de basiscursus doen! Je leert dan wat de mogelijkheden van het fornuis zijn en je kunt eens rustig uitproberen of het koken op een cooker je bevalt, zodat je een gefundeerde keuze kunt maken voordat je tot aanschaf overgaat.

Tijdens de basiscursus leer je in één dag welke platen en welke ovens je het beste voor de gerechten kunt gebruiken en komen alle Aga-kooktechnieken aan bod. Er is ruim de gelegenheid al je vragen te stellen en je ervaringen met medecursisten te delen. De groepjes zijn klein (maximaal zes personen), dus er is voldoende aandacht voor ieders vragen. Tijdens de workshop eet je gezamenlijk de lunch en het diner dat je samen met de medecursisten onder begeleiding hebt bereid.

De workshop is geschikt voor iedereen met een traditionele warme Aga, de Aga Dual Control, de Aga Total Control, de R7-serie, de eR3-serie, de Aga 60, de Module, en andere gietijzeren cookers zoals de Rayburn en de Esse. Ook op een Lacanche (met garingskast) kun je op een soortgelijke manier als de Aga koken.

Cursusdata voor de basiscursus:

Zaterdag 20 april    VOL

Zaterdag 11 mei   VOL

Zaterdag 18 mei   VOL

Zaterdag 21 september

De basiscursus begint om 10.30 uur en eindigt om ongeveer 17.30 uur.
De kosten zijn € 135,- per persoon (of gratis bij aanschaf van een Aga bij Cooker at Home).

reCAPTCHA is required.